Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Φτιάξτε μόνοι σας τα χριστουγεννιάτικα στολίδια

Αν είστε από αυτούς που πιστεύουν ότι τα Χριστούγεννα δεν έχουν κάποιο νόημα αλλά αποτελεί έναν τρόπο για να βγάζουν χρήματα οι εποχιακές εταιρείες ή ότι ο στολισμός είναι μόνο για να χαίρονται τα παιδιά, τότε ίσως δεν δοκιμάσατε να εκμεταλλευθείτε τις γιορτές για να αξιοποιήσετε το χρόνο που σας δίνεται με την οικογένειά σας. Ένας ιδιαίτερα ευχάριστος και δημιουργικός τρόπος είναι να φτιάξετε μόνοι σας τα στολίδια του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Ιδέες υπάρχουν πολλές. Βρείτε την όρεξη και αξιοποιήστε τις.

Έλατα από νήμα

Έλατο από νήμα Χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια
Κόψτε ένα χαρτόνι στο σχήμα ελάτου. Τοποθετήστε πάνω τους κόλλα. Στην κορυφή του χαρτονένιου δένδρου βάλτε ένα νήμα διπλωμένο, σχηματίζοντας έτσι μία θηλιά. Στη συνέχεια καλύψτε τα χαρτόνια σας με νήμα πλεξίματος, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Για τη βάση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κομμάτι πραγματικού φλοιού δένδρου ή απλώς ένα χαρτόνι βαμμένο μπεζ ή καφέ.
Πηγή: susantuttlephotography.com

Παλιά παιχνίδια

Χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια από παλιά παιχνίδια
Ήρθε η ώρα να αξιοποιήσετε τα παλιά παιχνίδια του παιδιού, που βρίσκονται παντού διασκορπισμένα στο σπίτι. Πάρτε για παράδειγμα έναν πλαστικό ρινόκερο ή άλλο ζωάκι και καθαρίστε το. Ανοίξτε με ένα τρυπάνι μια τρύπα στη μέση του και τοποθετήστε μία βίδα με θηλιά. Βάψτε το ζωάκι σε κόκκινο χρώμα και στη συνέχεια ρίξτε του χρυσόσκονη. Αφήστε το να στεγνώσει και κανείς δεν θα καταλάβει ότι έχετε έναν ρινόκερο στο δένδρο σας!
Πηγή: curbly.com

Χάρτινα στολίδια

Χάρτινα αυτοσχέδια στολίδια
Πάρτε δύο χαρτόνια -διαφορετικού χρώματος κατά προτίμηση- και κόψτε 10 κύκλους. Διπλώστε τον κάθε κύκλο στη μέση και κολλήστε τον ένα ημικύκλιο με το άλλο. Όταν έχετε ολοκληρώσει τα μισά, κόψτε ένα σκοινί και δέστε τις άκρες του με έναν κόμπο. Τοποθετήστε το στη μέση των κολλημένων μεταξύ τους ημικυκλίων. Φτιάξτε το άλλο μισό και κολλήστε τα δύο μέρη μεταξύ τους έτσι ώστε το νήμα να βρίσκεται στη μέση.
Πηγή: sarahnielsen.com

Στολίδια από μπουκάλια μπύρας

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από καπάκια μπίρας
Επιτέλους! Τα πώματα από τις μπύρες βρήκαν που θα "ζήσουν" για πάντα: στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Συλλέξτε όσα πώματα από μπουκάλια μπύρας μπορείτε. Μαζέψτε από το σπίτι ζάρια, κουμπιά, άλλα μικρά παιχνίδια που να χωράνε στο πώμα ή ακόμα και φωτογραφίες της επιλογής σας. Βγάλτε το πλαστικό από το πώμα (αν έχει). Τοποθετήστε στα πώματα σιλικόνη ή ρητίνη ή logo στιγμής (εναλλακτικά, βάλτε πρώτα ένα κομμάτι χρωματιστό χαρτί στο πίσω μέρος, σαν φόντο). Στη συνέχεια κολλήστε τα αντικείμενα που θέλετε να φαίνονται. Αν τα αντικείμενα σας φαίνεται κάτι δύσκολο, δοκιμάστε να βάλετε απλώς φωτογραφίες σας, αφού πρώτα τις κόψετε στο σωστό μέγεθος. Κάντε μία τρύπα στα πώματα και περάστε μία πετονιά.

Faux Bisoux

Φω μπιζού χριστουγεννιάτικα στολίδια DIY
Σίγουρα έχετε κάπου στο σπίτι παλιά κοσμήματα μικρής αξίας και φω μπιζού. Αντί να στολιστείτε με αυτά, στολίστε το δέντρο σας. Μπορείτε είτε να κόψτε τα κοσμήματα σε μέρη και να τα ξαναδέσετε τα με τη βοήθεια πετονιάς, προσθέτοντας και κορδέλες είτε να φτιάξετε μπάλες. Για να φτιάξετε μπάλες, πάρτε ένα αφρολέξ και κόψτε το σε σφαιρικό σχήμα. Περάστε σε μια μεγάλη καρφίτσα 2-3 χάντρες ή πέρλες. Κάθε φορά που θα περνάτε από μία χρησιμοποιήστε λίγη υγρή κόλλα στιγμής για να μην κουνιούνται οι χάντρες. Τοποθετήστε μία-μία τις καρφίτσες με τις χάντρες στο αφρολέξ έτσι ώστε να το καλύψουν όλο. Όταν θα έχει σχεδόν γεμίσει το αφρολέξ από καρφίτσες με χάντρες αφήστε ένα σημείο του ελεύθερο για να κολλήσετε και να στερεώσετε και με μία καρφίτσα την κορδέλα ή την πετονιά που χρειάζεται για να κρεμάσετε το στολίδι.
Πηγή: In2life.gr

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από σκάλα

Αυτοσχέδιο χριστουγεννιάτικο δέντρο με μια σκάλα

Το πιο πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχετε ποτέ φανταστεί μπορείτε να το φτιάξετε χρησιμοποιώντας μία... σκάλα. Αν η σκάλα αυτή τυχαίνει να είναι ξύλινη και λευκή ή κόκκινη, ακόμα καλύτερα γιατί έτσι θα δώσει χρώμα στον χώρο σας. Αν πάλι είναι μεταλλική, μπορείτε να τη βάψετε ή να την αφήσετε έτσι. Αφού ανοίξετε την σκάλα και την τοποθετήσετε στο σημείο του σπιτιού που προτιμάτε, «τυλίξτε» την με φωτάκια από κάτω προς τα πάνω, σε σπειροειδή μορφή. Από το καλώδιο των φώτων κρεμάστε διάσπαρτα τα στολίδια που φτιάξατε μόνοι σας ή άλλα της επιλογής σας.
Tags: DIY ΠΗΓΗ.mama365.gr