Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015



ο Καραγκιόζης στο Πατρινό Καρναβάλι....

Όπως κάθε χρόνο,έτσι και φέτος, τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ωραία παράσταση με τον αγαπημένο τους Καραγκιόζη...
Ένα θερμό ευχαριστώ, στον κ.Μακρή Κώστα.Και του χρόνου...






Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Φτιάξτε απίθανα αποκριάτικα καπέλα σε όμορφα χρώματα!

                     
Φτιάξτε απίθανα αποκριάτικα καπέλα σε όμορφα χρώματα!
Τα καπέλα είναι ένα από τα αποκριάτικα αξεσουάρ που αρέσουν πολύ στα παιδιά! Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε απλά αποκριάτικα καπέλα μόνο με χαρτόνια!
Θα χρειαστείτε:

- Σκληρά χαρτόνια σε διάφορα σχέδια
- Γκοφρέ χρωματιστό χαρτί
- Ψαλίδι
- Κόλλα

Από τα σκληρά χαρτόνια κάντε τρεις κώνους και μικρά στρογγυλά χαρτονάκια όπως βλέπετε στην φωτογραφία. Τους κώνους μπορείτε αν θέλετε στην πίσω πλευρά να τους συρράψετε ή αλλιώς απλά να τους κολλήσετε. Μπροστά κολλήστε τα μικρά στρογγυλά χαρτονάκια που έχετε κόψει και στο κάτω μέρος περιμετρικά συρράψτε ένα κομμάτι γκοφρέ χαρτί αφού το τσαλακώσετε με το χέρι. Στην κορυφή κάντε το ίδιο για να δώσετε ύψος στο καπέλο!


Πηγή: http://www.mothersblog.gr/as-paixoyme/item/5664-ftiaxte-apithana-apokriatika-kapela-se-omorfa-hromata#ixzz3QxBEJf52

Αποκριάτικη Μάσκα Λιοντάρι


Φτιάξτε μια αποκριάτικη Μάσκα λιοντάρι για το αποκριάτικο πάρτι και αφήστε τους όλους άφωνους από…τρομάρα!
Αποκριάτικη Μάσκα Λιοντάρι
Υλικά Κατασκευής:
1 χαρτινο πιατελάκι φαγητού, 1 καρτέλα αυγών,
ψαλίδι, κόλλα, κίτρινη τέμπερα,
μαύρο μαρκαδόρο, χρωματιστά χαρτόνια,
2 πλαστικά ποτήρια
Στάδια:
Βάψτε με την κίτρινη τέμπερα το χάρτινο πιατελάκι . Στη συνέχεια κόψτε 2 θήκες από την καρτέλα αυγών, βάψτε στο ίδιο χρώμα και κολλήστε για αυτιά. Κόψτε άλλες δύο θήκες, βάψτε άσπρο και κολλήστε για μάτια, αφού πρώτα κάνετε τρύπες για να βλέπετε.Ζωγραφίστε τη μύτη με μαύρο μαρκαδόρο, κόψτε τον πάτο από 2 ποτήρια μια χρήσης και κάντε τους τη μουσούδα του λιονταριού. Κολλήστε γλώσσα, χαίτη και ότι άλλο σας ταιριάζει και η μάσκα είναι έτοιμη!
Γνωρίζατε ότι:
Η Τσικνοπέμπτη είναι μια ετήσια τελετή, της οποίας η αρχή χάνεται μέσα στους αιώνες. Η ημέρα που τρώγεται κρέας.Η λέξη Τσικνοπέμπτη προέρχεται από τις λέξεις “τσίκνα” (η μυρωδιά του καμένου ψημένου κρέατος) και “Πέμπτη”.
Η Τσικνοπέμπτη βρίσκεται στο μέσο των 3 εβδομάδων του εορτασμού του καρναβαλιού. Πρόκειται για τη Πέμπτη της 2ης εβδομάδας, της Κρεατινής.
Γιορτάζεται την Πέμπτη που είναι 11 ημέρες πριν την Καθαρά ∆ευτέρα. Είναι ημέρα χαράς αλλά και προετοιμασίας για τους Ελληνορθόδοξους χριστιανούς, καθώς η σαρανταήμερη περίοδος της Σαρακοστής πριν το Πάσχα πλησιάζει. Την μέρα αυτή επιβάλλεται από το έθιμο το ψήσιμο κρέατος στα κάρβουνα.http://kidsfun.gr/kataskeues-gia-paidia-eykoles/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%ac%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%bc%ce%ac%cf%83%ce%ba%ce%b1-%ce%bb%ce%b9%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%b9-2/

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Κατασκευες για Παιδια » Κατασκευές » Για Παιχνίδια » Κατασκευές από Τενεκεδάκια

Κατασκευές από Τενεκεδάκια

Έχετε σκεφτεί τι μπορείτε να κάνετε με τα κουτιά από το γάλα σας? Με λίγα υλικά και πολύ κέφι μπορείτε να τα μεταμορφώσετε σε μια όμορφη παρέα. Εμείς φτιάξαμε τον Άρη και το Θέμο. Δοκιμάστε και σεις και συμπληρώστε την παρέα με ξεχωριστά πρόσωπα από το περιβάλλον σας.
Κατασκευές από Τενεκεδάκια
Άρης
Υλικά Κατασκευής:
1 κουτί από γάλα, τζιν, ύφασμα, σπίρτα, μαλλιά πλεξίματος, κόλλα ,μία κορδέλα, ψαλίδι, χόρτο πλεξίματος, χαρτόνι για τα χαρακτηριστικά, μαρκαδόροι
Στάδια:
Για να στέκεται καλύτερα το κεραμίδι του καπέλου βάλτε από κάτω μια βάση από χαρτόνι και κολλήστε με κόλλα. Ο εσωτερικός κύκλος είναι όσο το φάρδος του κουτιού. Στερεώστε το χόρτο πάνω στο κουτί με ένα λαστιχάκι . Τυλίξτε την επάνω πλευρά με το τζιν και δέστε το με την κορδέλα από την πίσω πλευρά.Με το ψαλιδάκι, πολύ προσεκτικά, κόψτε το ύφασμα που περισσεύει και δώστε στο καπέλο το σχήμα που θέλετε. Σχεδιάστε και χρωματίστε στο χαρτόνι τα μάτια και το στόμα και κόψτε τα γύρω-γύρω με προσοχή. Κολλήστε τα στο κουτί. Κολλήστε μεταξύ τους σπίρτα και όταν στεγνώσουν κολλήστε και αυτά στο κουτί.